Reiki is een vorm van werken met universele energie. Het is een methode om energie op te nemen uit het energieveld om ons heen, deze energie kun je dan gebruiken voor jezelf of doorgeven aan andere levensvormen die gedijen op levensenergie, mensen, dieren, planten en voedingsmiddelen.
Wanneer je deze energie gaat gebruiken werkt ze op: lichamelijk, emotioneel, psychisch en mentaal niveau, het stroomt dus door heel het wezen heen.
Reiki ondersteunt en versterkt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest en kan er toe bijdragen dat: pijnen, emotionele blokkades of bepaalde gedachtenpatronen verminderen of zelfs verdwijnen.

In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen, handoplegging dus.
Dit houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen.
De optredende effect hiervan is dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen.
Doordat het lichaam lekker in zijn vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lichaam dat ook doen, en zo zitten we weer in een opwaartse spiraal.
Hierdoor treedt er een positieve verandering op, niet alleen in jezelf maar ook bij alles wat je doet, en dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Iedereen is na de geboorte in staat om Reiki op te nemen en door te geven, maar doordat in de eerste levensjaren veel emoties optreden en “gedrag” wordt geleerd, wordt bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd, door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen.
Een tekort aan levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagd het herstel.
Tijdens een Reikicursus worden de deelnemers weer aangesloten op de universele bron van levensenergie, dit kan bij iedereen, men hoeft hier geen “gave” voor te hebben.

Omdat de gever van Reiki niet de bron is, maar alleen een doorgeefluik van energie, wordt je als gever van een Reiki-behandeling ook niet moe.
Van belang is de intentie waarmee Reiki gegeven wordt.

Aangezien wij graag met dieren werken, zal er ook een les gewijd worden aan Reiki bij dieren.