In deze tijd wordt het steeds meer zichtbaar dat er veel hooggevoelige kinderen zijn (dat kunnen overigens ook volwassenen zijn). Nieuwetijdskinderen, worden ze ook wel genoemd.
Gelukkig zijn er ook steeds meer ouders die zich daar van bewust zijn en deze kinderen worden dan ook goed begeleid en mogen zijn wie ze zijn.
Maar een groot aantal kinderen worstelen met hun gevoel. Ze zijn vaak overgevoelig voor prikkels. Weten vaak ook al vroeg wat hen wel of niet goed aanvoelt maar kunnen er toch niet zoveel mee.

Hoe sneu is het als een kindje gevoelig is, maar dat als een last ervaart in plaats van iets moois.
Marion weet dat als geen ander en heeft er werkelijk jaren mee geworsteld waardoor ze geen gemakkelijke weg heeft gehad in het leven. Toen zij kind was, was er nog geen aandacht voor hooggevoeligheid.
Nu, jaren later en veel wijzer geworden kan ze samen met Hans kinderen begeleiden in het leren vertrouwen op hun gevoel, waardoor ze er meer vertrouwen in gaan krijgen en het ook als iets moois gaan ervaren. Want hoe mooi is het als de kinderen de tijd en de kans krijgen om te groeien op dat gebied? Ze kunnen feilloos aanvoelen wat goed voor hen is en wat niet.

Wij begeleiden ze door onder andere met edelstenen te werken. De kinderen mogen zelf komen kijken, voelen en ontdekken. Wij zullen ze er op een positieve manier in begeleiden, zodat ze kunnen leren vertrouwen op hun eigen gevoel.
We werken in blokken van een uur en meestal één op één. Maar mochten er meerdere kinderen uit een gezin komen, dan werken we samen. Eventueel komt Anke ook helpen, zij doet hetzelfde werk als dat wij doen.  Net wat het beste past bij de kinderen die komen, dus in principe mogen zij het bepalen.