Edward Bach was een zeer religieuze man, arts en immunoloog; zijn filosofie was zowel eenvoudig als diepzinnig en was gebaseerd op de oorspronkelijke volmaaktheid en spirituele aard van de mens.
Ziekte is “geheel het gevolg van een conflict tussen spirituele en sterfelijke zelf.”
Geluk en gezondheid berusten op een staat van harmonie met onze eigen aard en het doen van het werk waarvoor we in de wieg zijn gelegd.
En dit werk wat het ook moge zijn, is, als we er van houden, het werk dat we in deze wereld moeten doen en waarin we ons ware zelf kunnen zijn.

Ziekte is de reactie op inmenging, bemoeienis en verstoring. Dit ongemak en zich ongelukkig voelen is slechts tijdelijk wanneer wij anderen toestaan zich met het doel in ons leven te bemoeien en wanneer wij twijfel, angst of onverschilligheid in onze gedachten toelaten.

Naast Bachbloesems werken wij ook met Bloesem Remedies Nederland.

De Remedies.

De set van Bach bestaat uit 38-bloesemsremedies. De set Bloesem Remedies Nederland bestaat uit 48-bloesemremedies en 10 combinaties voor de Ziel.
Elke remedie is bedoeld voor een bepaalde gemoedstoestand of emotie. Lichamelijke ziekten behandelen zij niet rechtstreeks, maar zorgen ervoor dat de natuurlijke lichamelijke afweermechanismen beter en gemakkelijker gaan werken door de harmonie in de geest te herstellen. Dat betekent dat de mens of dier zichzelf kan genezen.

Reacties,

Bloesemremedies zijn energetische producten die meestal ingenomen dienen te worden en 100% veilig zijn.
De remedies hebben geen nadelige bijverschijnselen. Het kan echter zijn dat onderdrukte symptomen naar boven komen. Dat kan huiduitslag zijn omdat het lichaam wordt gereinigd of bewustwording van emoties die niet eerder tot uitdrukking zijn gekomen. Dit gebeurt ook bij Reiki, Homeopathie e.d.
De remedies kunnen naast reguliere medicijnen worden ingenomen zonder die te beïnvloeden.

Remedies die toegevoegd zijn, maar niet nodig blijken, worden door het lichaam gewoon uitgescheiden, evenals niet goed samengestelde combinatie. Het lijkt voor de gebruiker dan alleen dat Bloesemremedies niet werken!

Hoelang innemen?

De tijd die een remedie nodig heeft om te gaan werken varieert al naar gelang de persoon of het dier en de omstandigheden. Bij acute toestanden kunnen ze direct werken en is het gebruik kortdurend, maar bij diep gewortelde emotionele problemen, kan het dagen of zelfs weken duren voor het merkbaar wordt. Over het algemeen werken ze op een milde wijze en doet de verandering zich in een natuurlijk tempo voor waaraan men zich gemakkelijk kan aanpassen.
Wanneer er lichamelijke en emotionele verlichting begint te komen of men vergeet ze op den duur in te nemen, kan het tijd zijn om te stoppen.
Mocht er na 3 weken geen resultaat zijn is het zaak om de remedies opnieuw te bekijken en eventueel de samenstelling te veranderen.
Het kan zijn dat wanneer er een combinatie van remedies een bepaalde duur zijn ingenomen er andere aspecten van de persoonlijkheid naar boven komen die genezen moeten worden.
Dan kan het zijn dat er een andere remedie moet worden toegevoegd of een andere combinatie moet worden samengesteld.

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het maken en toedienen van Bloesemremedies bij dieren en dan met name voor honden.
De Bloesemremedie wordt meestal aan de hand van een foto van betreffend dier en door communicatie met dat dier samengesteld.
Ook de hoeveelheid en frequentie van innemen wordt op deze wijze bepaald, want dat is niet altijd hetzelfde.

Bach Bloesem set

Bloesem Remedies Nederland

Bloesem Remedies Nederland

Bloesem Remedies Nederland, Zielengroep